| Bağlantılarım |

YaQuza| Resimler| Klipler| Videolar | Linkler| Blogum| Bilgiç| Mizah| Oyun| AsHilL Sohbet

Başlarken;

Bu sayfanın amacı, "pratik ve güvenlik" önceliğini esas alan, kullanım açısından olmazsa olmaz denebilecek ayrıntılı ve resimli anlatımlarla desteklenen, anlaşılabilir bilgiler sunmaktır. Sayfada, forum ve diğer sitelerdeki gibi tek bir konuyu öğrenmek için kimden ve ne niyetle geldiğini bilmediğiniz yazıların ve bunlara aynı şekilde karşılık verenlerin olduğu, bu yüzden anlamanız için sayfalarca sürebilecek inceleme yapmanızı gerektirecek ya da ayrıntılarla kafanızı karıştıracak bi durumun olmadığını göreceksiniz. Amaç, "pratiklik ve güvenlik" olunca konulara ulaşmanızın da kolay ve güvenli olması gerektiğini düşünmekteyim. Casus programlar kullanarak ya da karşısındaki kişinin bilgisayarına sızarak, zarar vererek maddi zararlara yol açmayı düşünenler maalesef aradıklarını bulamayacaklardır. Her ne sebeple olursa olsun sizin ve karşınızdakinin güvenliği açısından bu tür programları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Polis teşkilatının ya da gerçek Hackerların hedefinde bu tür eğilimi olanların bulunduğunu unutmayın. Yani sevabına ya da siz casusçuluk oynayasınız diye o programları hazırlamazlar. Prensip olarak "güvenliği ve iyi niyeti" elden bırakmayın, bilgisayarınızın uzunca bir süre sorunsuz çalıştığına şahit olacaksınız. "Bağlantılarım" menüsü altındaki hiç bir sayfada ahlak dışı ve kötü amaçlı hazırlanmış unsurlar bulunmamaktadır. Yeni eklenen güncel konular için sık sık ziyaret etmeyi unutmayın. Bana, herkesin görebileceği her hangi bir konuda mesaj atmak istiyorsanız AsHilL Cbox 'tan ya da sadece benim görebileceğim mesajlar atmak istiyorsanız AsHilL.tr.gg misafir defterinden ulaşabilirsiniz.

Çok yakında, kendinizi klonlayıp aynı chat'e farklı rumuzlarla giriş yaparak farklı iki kişiymiş gibi chat'e nasıl yazılabileceğinin yöntemi. Yine ilk kez ve sadace AsHİlL tarafından yakında anlatılacaktır. bekleyin...
Radyo Barı, hem web'de gezinin hem de yerli-yabancı yüzlerce radyoyu Online dinleyin. Sitelerin yavaş yüklenen kalitesiz radyolarıyla uğraşmak zorunda değilsiniz. Tarayıcınıza kurulacak bu şık Araç Çubuğu ile istediğiniz radyo kanalına ulaşıp dinleyin, listenize ekleyip çıkartın. Hemen yüklemek için sayfalardaki herhangi "Radyo Barı" yazan butona tıklamanız yeterlidir. Ücretsiz bu uygulamayı "uninstall" seçeneğiyle beğenmezseniz silebilirsiniz.

Neden LiNuX (Pardus)

1-Güvenli: virüs ve trojanlardan etkilenmez, zaten linuxta çalışacak zararlı programlar piyasada pek yok
2-Esnek: sürekli güncelleme şansınız var, windowsa göre bekleme derdi yok
3-Kararlı : yavaşlama ve çökme derdi yok, yanlış yapmakta ısrar etmedikçe
4-İşlevsel: tüm programlar yüklenmiş halde, amsn'e gibi programlar msn den çok daha kullanışlı
5-Maliyet: bedava daha nolsun, Türkiye nin işletim sistemi Pardus'u www.pardus.org.tr den indirebilrsiniz
6-Donanım: nerdeyse bütün donanımları tanıyor, cd'den sürücü yükleme, aygıt çakışması derdi yok gibi
7-İnternet: güvenli, hızlı, java ve macromedia uygulamaları hazır

Kurulum: Windows'a göre çok pratik ve kolay üstelik Türkçe, nasıl yapılacağı Pardus'un sitesinde resimli anlatımlarla net bi şekilde açıklanmış, cd'yi takıp ekrandaki yönergelere göre fare yardımıyla yükleme yapıyorsunuz, bunun için diskinizde 4 GB boş alan olması yeterli, ister C'ye ister diğer sürücünüze kurabilirsiniz Windows kesinlikle bundan etkilenmiyor, yalnız yüklemenin nereye yapılacağına karar vermenizi istediği "Bölümlendirme yöntemi" aşamasına gelindiğinde dikkat etmeniz gereken nokta; seçimi kendinizin yaparak diskinizi bölümlendirmeniz olacaktır, aksi takdirde seçimi Pardus'a bırakırsanız diskinizin tamamına Pardus kurulmuş olur ki bu da bütün verileri kaybetmenize yol açar, diskinizin istediğiniz boş bi alanında disk bölümü oluşturup boyutunu belirledikten sonra Pardus zorunlu sistem dosyalarının kurulumunu kendisi yapacaktır, izleyeceğiniz sadece 8-10 adımdan ibarettir. Yükleme tamamlanıp Pardus açıldıktan sonra karşınıza ayar yapmanız için bir pencere çıkacaktır, yönergelerle istediğiniz gibi değişiklikler yapabilirsiniz bundan sonrası size kalmış. Ayrıca kurup kurmamakta tereddüt edenler ya da deneyip beğenmeyenlerin bu yüzden olumsuz görüş bildirenlerin sayısı kabul etmek gerekir ki bi hayli fazla. Tereddütte kalanlar için tavsiyem, illaki kurmanız gerekmiyor, Pardus çalışan cd ile bilgisayarınıza kurmadan, verilerinize hiç bi zarar vermeden de deneme şansınız var hem de dilediğiniz kadar. Sadece bilgisayarınızda en az 4 GB boş alan olması gerekiyor ama özellikle İnternet'te bazı sitelere sorunsuz bağlanabilmek için yaklaşık 6-7 GB gerekli bu sayede tüm özelliklerini sadece bir cd ile görme şansınız olur işiniz bitiğinde çıkarın sonra tekrar tekrar takın taki net bi karara varana kadar.

Not: Kurulduktan sonraki aşamada pisi (Pardus'un güncelleme programı) ile yeni programlar (amsn gibi) yükleyebilirsiniz, ayrıca Pardus'tan windows'unuza ve diğer sürücülerinize kolayca ulaşabilirsiniz, bu windows'ta normalde olmayan bi özellik (windows'tan linux'a ulaşmak istiyorsanız bunun için Ext2IFS_1_10c.exe isimli programı windows'unuza kurmanız gerekecek kurulum aşamasının sonunda linux sürücüsüne isim vermeyi unutmayın, genelde bi harf isteyecek sizden onu seçeceksiniz, kurduğunuzda artık windows'unuzdan da linux'a ulaşabileceksiniz). Windows'un açamadığı bunun için yeni programlar ya da codec'ler yüklemenizi gerektirecek bir çok medya dosyasını linux'ta açabilirsiniz bu da Pardus'un artı özelliklerinden ama görsellik açısından Linux'un windows'u yakalaması biraz zor en büyük eksisi de bu olsa gerek. 2008 yılının ilk çeyreğinde çıkacak olan Pardus'un yeni sürümü çok iddialı geliyor, umarım bu iddiası windows'u silip süpürecek kadardır bütün hazırlıklar bu yönde. Zaten şu durumda bile bi çok yönden windows'un ilerisinde fakat kullanıcıların eski alışkanlıklarını bi kenara bırakması gibi bi durum aslında söz konusu değil. Bedava ve üstelik yerli işletim sistemimiz varken daha kötü bi performans sunan yabancı bi araca yatırım yapmak hiçte mantıklı görünmüyor.

Püf noktaları: Pardus'un ana sayfasında "kurulan" ve cd de "çalışan" olmak üzere yükleme yapabileceğiniz iki link var. Eğer denemek istiyorsanız çalışan, direkt bilgisayarınıza kurmaksa niyetiniz kurulan linkine tıklayın ama ikisine de sahip olmanızı tavsiye ederim. Bu iki bağlantıdan birine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan linklerden .iso uzantılı olanını seçeceksiniz yine de emin değilseniz boyutu en büyük dosyayı gösteren linke "sağtık / hedefi farklı kaydet" ile bilgisayarınıza indirin. Yaklaşık 700 MB'lık bir dosya olması lazım. Haliyle yükleme yapabilmek için bu dosyayı cd ye atmanız gerekecek. İşte bu indirdiğiniz .iso yani kalıp dosyasını Nero ile cd ye yazmanız lazım, bunu yaparken de Nero'nun "kalıbı diske yazdır" seçeneğini kullanacağız böylece oluşturduğumuz kendi kendine çalışan cd'mizden yükleme yapabiliriz. Bu noktada nasıl yazılacağını gösterir açıklamaları da okumanızda fayda var. Bundan sonraki adım cd'yi takıp yeni işletim sisteminizi pc'mize kurmak olacak. Eğer Pardus'u ya da windows'u bilgisayarınıza nasıl kuracağınızı bilmiyorsanız bi sonraki yazımda bunu anlatacağım.
Pardus'u hemen şimdi bilgisayarınıza indirmek istiyorsanız aşağıdaki tercih ettiğiniz linke tıklayın

Pardus Lynx lynx - 2007.3 Kurulan | Pardus Lynx lynx - 2007.3 Çalışan CD | Pardus'un Duvar Kağıtları


Program ve Dosya Arayın


Web Gez Radyo Dinle

TÜRKİYE'yi uydudan izlemek için, tıklayın