| Bağlantılarım |

YaQuza| Resimler| Klipler| Videolar | Linkler| Blogum| Bilgiç| Mizah| Oyun| AsHilL Sohbet

Başlarken;

Bu sayfanın amacı, "pratik ve güvenlik" önceliğini esas alan, kullanım açısından olmazsa olmaz denebilecek ayrıntılı ve resimli anlatımlarla desteklenen, anlaşılabilir bilgiler sunmaktır. Sayfada, forum ve diğer sitelerdeki gibi tek bir konuyu öğrenmek için kimden ve ne niyetle geldiğini bilmediğiniz yazıların ve bunlara aynı şekilde karşılık verenlerin olduğu, bu yüzden anlamanız için sayfalarca sürebilecek inceleme yapmanızı gerektirecek ya da ayrıntılarla kafanızı karıştıracak bi durumun olmadığını göreceksiniz. Amaç, "pratiklik ve güvenlik" olunca konulara ulaşmanızın da kolay ve güvenli olması gerektiğini düşünmekteyim. Casus programlar kullanarak ya da karşısındaki kişinin bilgisayarına sızarak, zarar vererek maddi zararlara yol açmayı düşünenler maalesef aradıklarını bulamayacaklardır. Her ne sebeple olursa olsun sizin ve karşınızdakinin güvenliği açısından bu tür programları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Polis teşkilatının ya da gerçek Hackerların hedefinde bu tür eğilimi olanların bulunduğunu unutmayın. Yani sevabına ya da siz casusçuluk oynayasınız diye o programları hazırlamazlar. Prensip olarak "güvenliği ve iyi niyeti" elden bırakmayın, bilgisayarınızın uzunca bir süre sorunsuz çalıştığına şahit olacaksınız. "Bağlantılarım" menüsü altındaki hiç bir sayfada ahlak dışı ve kötü amaçlı hazırlanmış unsurlar bulunmamaktadır. Yeni eklenen güncel konular için sık sık ziyaret etmeyi unutmayın. Bana, herkesin görebileceği her hangi bir konuda mesaj atmak istiyorsanız AsHilL Cbox 'tan ya da sadece benim görebileceğim mesajlar atmak istiyorsanız AsHilL.tr.gg misafir defterinden ulaşabilirsiniz.

Çok yakında, kendinizi klonlayıp aynı chat'e farklı rumuzlarla giriş yaparak farklı iki kişiymiş gibi chat'e nasıl yazılabileceğinin yöntemi. Yine ilk kez ve sadace AsHİlL tarafından yakında anlatılacaktır. bekleyin...
Radyo Barı, hem web'de gezinin hem de yerli-yabancı yüzlerce radyoyu Online dinleyin. Sitelerin yavaş yüklenen kalitesiz radyolarıyla uğraşmak zorunda değilsiniz. Tarayıcınıza kurulacak bu şık Araç Çubuğu ile istediğiniz radyo kanalına ulaşıp dinleyin, listenize ekleyip çıkartın. Hemen yüklemek için sayfalardaki herhangi "Radyo Barı" yazan butona tıklamanız yeterlidir. Ücretsiz bu uygulamayı "uninstall" seçeneğiyle beğenmezseniz silebilirsiniz.

Sınırsız Video İndirmek İçin

Rapidshare.com gibi sitelerden istediğimiz kadar dosya indirebilmemiz için IP numaramızı değiştirmemiz gerekir. Bunu çeşitli sitelerde anlatıldığı gibi modeme reset atarak yapabileceğimiz gibi modemi açıp kapatarak da yapabiliriz. Modemi açıp kapadığımız düğmenin yanında küçük bi delik görürüz oraya kalem ucu veye kibrit çöpüyle 6-7 saniye kadar basılı tutup bıraktığımızda reset atmış oluruz böylece modemimiz fabrika ayarlarına döner ancak yeniden bi kurulum yapmamız gerekeceğinden biraz zaman alır bu yüzden reseti tavsiye etmem. Pardus'ta ki, muhtemelen Windows'ta da uygulayabiliriz, modemi yavaşça bir kez açıp kapattığımızda (nadiren bağlantıyı yenilemek gerekir bunun yerine bi daha açıp kapatabiliriz) IP no değişmektedir. IP niz değiştiği halde dosya indiremiyorsanız sitenin cookie bırakma ihtimaline karşılık ilk indirme işleminizin ardından geçici dosyalarınızı ve cookie'leri temizleyin. Konumuz dışı "istisnai" bi durum olarak değerlendirirsem; çünkü pek işimiz olmayacak, bazı video dosyaları HJSPLİT parogramıyla bölünmüştür (seri halindeki .avi uzantılı dosyalar gibi), bu nedenle bölümleri tek başına açamayız, gerekli olan bu programı indirmek suretiyle filmleri birleştirebiliriz. Gerekli görüyorsanız İndirmek için linke tıklayın; HJSplit

Not: "Mp4" faktörünü göz önünde bulundurun. Bu formattaki videolar çok yüksek görüntü kalitesi sunarken (nerdeyse vcd formatındakilerin iki katı diyebiliriz) dosya boyutu açısından diğerlerine nazaran yaklaşık 3'te 1 oranında daha az yer kaplamaktadırlar. Hem indirme süresi hem de kalite ve boyut açısından mükemmel bi çözüm sunmaktadır. Film indirecekseniz önceliğinizin bu formattaki filmler olmasını tavsiye ederim. Bazı indirdiğiniz dosya uzantıları, karşılaştığınızda bu da neyin nesi diye şaşırmayasınız diye verdiğim program ve aşağıda resimli kullanımı örneğinde olabileceği gibidir, ama karşımıza daha çok .part1.rar şeklinde "winrar" uygulaması olarak çıkmaktadır. İçinden filmin tamamını tek bir dosya olarak çıkarabilmemiz için bütün "ilgili part'ların tamamının aynı klasörde ya da masaüstünde bulunması gerekir". Sonra herhangi part'ı seçip içindeki dosyayı çıkarttığımızda filmin tamamının çıktığını görürüz. Örnek vericek olursam; filmi indirmek için iki adet download linki görüyoruz "download1" ve "download2" şeklinde olsun (filmin boyutuna göre 1 veya çok daha fazla da olabilir), ilkini tıkladığımızda Rapidshare'la karşılaştık, burdan en üstteki resimlerdeki gibi adımları izledik ve bilgisayarımıza "Filmin adı.part1.rar" olarak filmin ilk part'ını indirdik ama bu tek başına bi işimize yaramıyor dosyayı açabilmemiz için verilen download linklerindeki bütün part'ları indirmemiz gerekli. Diğer download linkini de IP nomuzu değiştirdikten sonra yine yukarıdaki resimlerde olduğu şekilde "Filmin adı.part2.rar" dosyasını bilgisarımıza indirdik, başka bi part kalmadığı için indirdiğimiz "rar" uzantılı herhangi part'ı seçip içindeki video dosyasını çıkartmak istediğimiz yere sürüklediğimizde filmin tamamı çıkmış olacaktır. Daha fazla ayrıntı ve sorunsuz bi indirme için bu sayfadaki "Videoları İzlerken İndirin" konu başlığına bakabilirsiniz. Geçici internet dosyalarından nasıl faydalanacağımız anlatılmaktadır.

HJSplit Programın kullanımı aşağıdadır (eğer ilk resimdeki gibi avi.001 şeklinde dosyalarla karşılaşıyorsanız);

Birleştirme İşlemi:

1- Birleştirilecek seri halindeki dosyaların aynı klasörde olmasına dikkat edin.
2- Programı çalıştırın ve "Join" e tıklayın.
3- "Input File" tıklayın ve açılan pencereden birleştirilecek dosyalardan 1.sini seçin."Open" tıklayın.
4- Şifreli bir dosyaysa muhtemelen şifreyi soracaktır. Şifreyi girin.
5- Otomatikman "Output File" penceresi açılacaktır, istediğiniz konumu belirleyin ve istediğiniz dosya adını yazın.
6- "Start" tıklayın, dosyalarınız birleştirilecektir

1) Zipten yada rar'ları açtınız ve aynı klasöre koydunuz. Karşınıza gelen parçalar farz edelim bu şekilde

2) Programı indirdikten sonra çalıştırın karşınıza aşağıdaki menü çıkacak
3) Yukarıdaki menüden Join'e basın karşınıza aşağıdaki gibi menü çıkacak

4) Burda yapılacak işlemler (1) numara yazan yere (Input File) basarak en başta (Şekil-1)'de belirttiğimiz dosyaların olduğu klasörü gösteriyoruz.Program otomatik olarak 1 numarılı olanı görür zaten (Görmez ise 001 numaralı olanı yani 1. yi işaretliyoruz.). Bundan sonra yapılacak işlem Start tuşuna basmak. Böylece filminiz birleşmeye başlayacak.


Program ve Dosya Arayın


Web Gez Radyo Dinle

TÜRKİYE'yi uydudan izlemek için, tıklayın